woensdag 11 mei 2011

Wtf momentjes van de dag

Waar moet ik in godsnaam beginnen.

Nou, ik en Marysia (Emryse) zijn dus naar Amsterdam geweest om Amanda Palmer te bewonderen. Ze speelde op het monument op de Dam, en het was super awesome. Ze had alleen een ukulele bij zich.
Na een nummer vroeg ze om een stoel (wut) of iets anders waar ze haar voet op kon zetten, zodat het wat makkelijker spelen werd voor haar. Dit kwam in de vorm van een (Britse) fan, die zich aanbood als voetsteun. Na dat nummer trok Amanda dus haar shirt uit, en die fan ook. Amanda had nog wel kleding aan (corset uhuh), dus heel erg was het niet.

Na 4 nummers (geloof ik, of 5) kwam de politie. 5 man sterk.

Ze zeiden dat ze nog wel eventjes verder mocht als ze aan de overkant ging staan, en niet op het monument zelf, maar na 3 seconden besloten ze dat dat toch niet zo'n goed idee was en namen ze haar + een fan mee naar het politiebusje en werd Amanda dus afgevoerd naar het politiebureau onder boe geroep van de ongeveer 60 fans die waren komen opdraven.

Na een kort ''wtf just happened'' momentje van iedereen, werd er besloten om naar het politiebureau toe te gaan. Dus daar gingen we, met ongeveer 20 fans naar het politiebureau in Amsterdam. 2 van de groep liepen naar binnen om naar Amanda + die fan te vragen, en kwamen er dus achter dat er een proces verbaal werd opgesteld wegens:
* Openbaar drinken (ze had 1 blikje bier van een fan gekregen toen ze om wat te drinken vroeg)
* Onzedelijk gedrag (shirt uit)

Na een half uurtje wachten buiten (lekker als hippies in een cirkel op de grond) kwam ze dus naar buiten onder luid gejuich van ons! Na wat hugs en een klein gesprekje nodigde ze ons allemaal uit voor een drankje ergens in een café 10 minuten lopen daar vandaan.

We kregen dus allemaal een gratis drankje, en na wat gespeel met klei (iemand had klei meegenomen for whatever reason, en ze ging dus de scene van de Dam re-enacten met klei poppetjes), mochten we allemaal in die kroeg naar boven lopen voor 3 extra nummers. Een klein privé concert dus.

Na afloop gingen we weer naar beneden, en gingen we allemaal even foto's en handtekeningen verzamelen, en vervolgens gingen ik en Marysia weer naar huis.

Deze dag zal ik echt nooit meer vergeten. Mijn grootste idool ontmoeten en dan ook echt spreken en alles..

<3 you Amanda!

(Foto's + video's volgen nog!)

3 opmerkingen:

  1. Zo. Awesome.
    Ga video's uploaden ufzo!
    http://www.youtube.com/watch?v=4DrN3ZVe6WQ is het klei-thing.

    Foto's ga ik nog wat van op m'n blog zetten nu.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Mijn comment is weg, want blogspot is stom.
    Maar ja, foto's op blog dus.

    BeantwoordenVerwijderen